top of page

Jeu du boules

Ik had het geluk om vele jaren geleden, op een Frans dorpsplein,

in aanraking te komen met petanque of te wel Jeu de Boules zoals wij Nederlanders het noemen.

Wat mij direct trok aan de sport is dat iedereen man -vrouw, jong - oud, atle- tisch - mindervalide meedeed en zowel met als tegen elkaar speelt dat kom je niet in veel sporten tegen.

Het mooie van Jeu de Boules is dan ook dat het verschillen mensen op een sportieve manier samenbrengt. Dit is ook wat de Jeu de Boules vereniging Nieuwendam in eerste instantie nastreeft. Het op leuke gezellige en sportieve wijze personen met diverse achtergronden samen te brengen. Het draait bij ons om het samen gezellig met deze sport bezig zijn.


Dat doen we elke woensdag avond en de 3de zondag van de maand door eerst gezamenlijk een aantal partijen (3 /4) te spelen waarbij per partij je steeds met andere spelers speelt (middels loting) waardoor je iedereen goed leert kennen en ook iedereen kansen heeft om ook te winnen. Als we zijn uitgespeelt dan volgt steevast een extra ronde aan de bar waar we na praten over het spel, en alles en nog wat, we de nummer 1 t/m 5 van de dag uitroepen.


Verder organiseren we eens per jaar op de speelzondag een Barbecue en een Kerstdiner waar ook de niet spelende partners en kinderen welkom zijn voor de gezelligheid.


Wil je ons leren kennen en op een gezellige sportieve manier bezig zijn, kom eens langs op Woensdagavond 19.00 uur of de 3de zondag van de maand om 12.00 uur om eens mee te spelen. De boules liggen voor je klaar.

IMG_8592.jpg
IMG_8574.jpg
IMG_8571.jpg
IMG_8576.jpg
IMG_8572.jpg
IMG_8570.jpg
IMG_8568.jpg
IMG_8565.jpg
Jeu du boules: Over ons
bottom of page